Von detaillierten Fachbeiträgen bis hin zu praktischen Handreichungen - hier finden Sie fundiertes Wissen über Hopfen, Brauwissenschaft und Innovationen in der Branche. Stöbern Sie und bleiben Sie informiert!
2024
Hopfenpolyphenole unter der LupeHopfenaromastoffe – klein, aber feinSudhaushopfung von alkoholfreien Bieren
2023Categorization and Quantification of hop-aroma for targeted breedingDer Einfluss des Alkoholgehaltes beim Dry HoppingKettle Hop Products to Optimize Alcohol-Free BeersMonitoring of Glycosidically Bound Polyphenols in Hops and Hop Products Using LC-MS/MS TechniqueQuantitative analysis of a large spectrum of hop phenolic compounds by LC-MS/MS
2022Discovery of Acetohumulone and Acetolupulone a New Hop Alpha Acid and Beta AcidHow alcohol content in dry-hopped beer affects final beer composition
2021Dry hopping with Eureka! – Brewing tests and analysesEverything under control? Dry hopping and chemicalphysical properties of beer40 Jahre Gesamtharz- Extrakt – Wissenswertes von A bis X, Teil 240 Jahre Gesamtharz- Extrakt – Wissenswertes von A bis X, Teil 1New England IPA: The Hop Aroma Champion of Beers
2020 Akoya – eine Antwort auf den Klimawandel?The impact of different hop compounds on the growth of selected beer spoilage bacteria in beerAlles im Blick? Dry Hopping und die chemisch-physikalischen Eigenschaften von BierIdentification of tandem repeat families from long-read sequences of Humulus lupulusLe sachet est ouvert et alors ... ?Innovative Technologien zur Verringerung von Bierverlusten bei der KalthopfungDry hopping potential of Eureka!, a new hop varietyInfluence of filtration on dry-hopped beers
2019Influence of Pasteurization on Dry Hopped Beer Impact of dry hopping on physical and chemical attributes of beerInfluencia de la filtración en cervezas lupuladas en seco Hidden Secrets of the New England IPA
20183D Molecular Cytology of Hop Meiotic Chromosomes Reveals Non-disomic Pairing and Segregation, Aneuploidy, and Genomic Structural VariationEinfluss der Filtration auf hopfengestopfte BiereDry Hopping and Its Effect on Beer FoamAuf der Spur von HartharzkomponentenMicrobiologically Important Components in Hoppy Beers (Part 2)Dry Hopping and Its Effect on Beer Bitterness, the IBU Test, and pHMicrobiologically Important Components in Hoppy Beers (Part 1)Hinweise zur Lagerung von HopfenpelletsXanthohumol-Forschung: Wirkung in ersten Humanstudien bestätigt
2017Systematic Monitoring of ResiduesSimple yet effective: Removing hops sediment after dry hoppingNon-Mendelian Single-Nucleotide Polymorphism Inheritance and Atypical Meiotic Configurations are Prevalent in HopHeadspace Trap GC-MS Analyse der Hopfenaromastoffe in kaltgehopften BierenEinfach, aber effektiv: Hopfentrub nach der Kalthopfung erfolgreich entfernenMikrobiologisch bedeutsame Inhaltsstoffe in hopfenintensiven Bieren (Teil 2)Mikrobiologisch bedeutsame Inhaltsstoffe in hopfenintensiven Bieren (Teil 1)
2016How to predict the hop aroma profile in dry-hopped beersHumulinone Formation in Hops and Hop Pellets and Its Implications for Dry Hopped BeersHopfenstopfen und Holzfasslagerung – Konkurrenz oder Zusammenspiel unterschiedlicher Aromen?Hopfenaroma nach Maß: Gedanken zum optimalen Eintrag von Hopfenaromastoffen ins BierHartharze: Neue Erkenntnisse über eine altbekannte Hopfenfraktion
Hard resins: New findings about a familiar hop fractionEl amargor de las cervezas lupuladas en fríoDry hopping y maduración en barriles de madera ¿Competencia o interacción entre distintos sabores?Dry Hopping and Its Effects on the International Bitterness Unit Test and Beer BitternessControl de residuos riguroso
2015Konsequente RückstandskontrolleDie Bittere hopfengestopfter Biere
2014Well-rounded sensory evaluationVerkostung von speziell gehopften BierenA natural foam enhancer from hopsMögliche Umweltkontaminanten im HopfenInfluence of Different Hop Products on the cis/trans Ratio of Iso-Acids in Beer and Changes in Key Aroma and Bitter Taste MoleculesA tasting of specially hopped beersFlavorRa(t)d bei sensorischer VielfaltTransfer of Nitrate and various Pesticides into Beer during Dry Hopping
2013Wiederbelebtes Verfahren: Die Kalthopfung – Grundsätzliches und TechnikenProceso Reactivado: El lupulado en frío – Fundamentos y técnicasNext Generation Sequencing for a Plant of Great TraditionInfluence of Picking Date on the Initial Hop Storage Index of Freshly Harvested HopSpecial hop varieties for unique beers – Part 2Die Kalthopfung – Untersuchung verschiedener Parameter
2012Lúpulos Especiales para Cervezas Singulares (Parte 2)
Lúpulos Especiales para Cervezas Singulares Besondere Hopfensorten für einzigartige Biere (Teil 2)Besondere Hopfensorten für einzigartige Biere
2009Isomerized Hop Extract as a Replacement for Conventional Hop ExtracHops and Health by Martin BiendlTypische Charakteristik – Praxiserfahrungen mit neuen Hopfensorten
2008Schwankungen im Hopfen – Korrekturmöglichkeiten im SudhausHops: Medicinal plant of the year 2007
2007The “Alpha Clause” for European aroma hopsInfluence of different boiling bitter and aroma substances Production of light stable beers on a commercial scaleBeer: bitter and healthy
2006Glycosidically bound flavour compounds in hops, products and beer
2004Investigation into the high levels of xanthohumol found in Stout and Porterstyle beersBrewing trials with a xanthohumolenriched hop product
2003Umweltkontaminaten in Hopfen
2002Use of a xanthohumol-rich hop product in beer productionPre-isomerised hop products – potential and practical use
2000Physiologische Bedeutung der Polyphenole und Hopfenbitterstoffe des Bieres